تشخیص و درمان علل عروقی ورم پا

Diagnosis and treatment of vascular causes of leg edema

تشخیص و درمان علل عروقی ورم پا

توضیحات

واریس پا یکی از بیماری‌های شایع در اثر گرفتگی سیاهرگ است. زمانی که در سیاهرگ‌ها مانعی برای عبور جریان خون وجود داشته باشد، به‌طوری‌که گلبول‌ها نتوانند با سرعت حرکت کنند و در یک قسمت جمع شوند، واریس رگ‌های پا شکل می‌گیرد.

ژنتیک، چاقی و افزایش سن دلایل اصلی ایجاد واریس هستند. خوشبختانه روش‌های زیادی برای درمان آن وجود دارد. اگر تحرک کمی دارید و به دلیل حیطه شغلی‌تان بیشتر وقت‌ها یکجا نشسته‌اید، حتماً در ادامه این مقاله از دکترتو با ما همراه باشید.

واریس پا چیست؟

زمانی که فشارخون در سیاهرگ‌‌های سطحی پوست زیاد می‌شود، در اثر ایجاد لخته خون، واریس شکل می‌گیرد. دریچه‌های یک‌طرفه به سمت قلب در وریدهای کم اکسیژن، نقش انتقالی گلبول‌ها را به عهده دارند. آسیب آن‌ها با افزایش قطر رگ و مشکلات عروقی همراه است.

حرکت‌دادن حجم زیادی از خون توسط قلب و عروق در طول روز کار دشواری است. سیاهرگ‌ها برای انجام این وظیفه خود پر از دریچه‌های کوچک هستند که به جریان درست خون کمک می‌کنند. دریچه‌ها بعد از عبور جریان گلبول‌های خونی بسته می‌شوند. با این کار گلبول‌های خونی بر اثر عواملی مانند نیروی جاذبه به عقب برنمی‌گردند.

یکی از سؤال‌های مهم این است که عوامل خطر برای ابتلا به واریس چه مواردی هستند. اضافه‌وزن یا چاقی، سن بالا، کم‌تحرکی، آسیب به پا، سیگار کشیدن، بارداری یا مصرف قرص‌های ضدبارداری خوراکی و هورمونی از مهم‌ترین عوامل تشدید واریس پا هستند که در خانم‌ها بیشتر از آقایان رخ می‌دهد.

علائم واریس پا

بیماری واریس خفیف، مانند واریس عنکبوتی در پا، علائم خاصی جز شکل تارعنکبوتی سیاهرگ‌ها ندارد؛ اما موارد زیر ممکن است در واریس شدید اتفاق بیفتد:

  • پاهای دردناک، سنگین و ناراحت‌کننده
  • کبودی و ورم، به‌خصوص در ساق و مچ پا
  • درد و گرفتگی عضلات
  • خشکی پوست و تغییر رنگ پا
  • ایجاد زخم‌های باز پوستی

پزشک متخصص معمولاً با مشاهده بالینی می‌تواند واریس را تشخیص دهد اما در موارد شدیدتر، نیاز دارید تا آزمایش بدهید.

۱. علائم واریس پا در زنان چیست؟

هر سیاهرگی می‌تواند به واریس دچار شود اما معمولاً سیاهرگ‌های پا که فشار بیشتری در زمان نشستن یا ایستادن به آن‌ها وارد می‌شود، درصد ابتلای بالاتری دارند.

ایجاد زخم‌های باز (به دلیل ترکیدن رگ در موارد بسیار شدید و نادر)، تغییر رنگ پوست و کبودی و پادرد مزمن، از علائم واریس پا در زنان هستند. ورزش روزانه، کاهش مصرف نمک و پوشیدن لباس‌های گشاد از ابتلا به واریس جلوگیری می‌کند.

موارد مشابه

واریس

واریس

جراحی تومورهای شکمی

جراحی تومورهای شکمی

لاپاراسکوپی کیسه صفرا

لاپاراسکوپی کیسه صفرا

تومور های تیروئید

تومور های تیروئید

پورت شیمی درمانی بیماران دیالیزی

پورت شیمی درمانی بیماران دیالیزی

جراحی تومور پستان

جراحی پستان

تعبیه فیستول و کاتتر

Insertion of fistula and catheter

آنژیوگرافی عروق دیابتی

زخم‌های دیابتی و آنژیوگرافی عروق دیابتی

فتق شکمی

Abdominal hernia




نظرات

با ما در ارتباط باشید...